Voorruit stuk?

Het overkomt je vast weleens, een sterretje of een barst in je ruit na steenslag of een tak die op je ruit is gewaaid. Vaak denk je dat je dan prima nog wel eventjes door kunt rijden, maar niets is minder waar. Het is namelijk niet ongevaarlijk om ermee door te rijden. Een voorruit is gemaakt van gelaagd glas, waarbij twee lagen samengehouden worden door een laagje PVB-folie. Dit is zeer sterk en auto’s hebben dit al sinds de jaren ’80. Autoglas blijft echter kwetsbaar en kunnen er beschadigingen ontstaan. Meestal krijg je een sterretje of een barst in je ruit door opspattend steen. Dat komt vaak omdat andere auto’s over steentjes heen rijden en zo zorgen ze ervoor dat ze op jouw auto terechtkomen. Hoewel je graag je nieuwe auto graag nieuw wilt houden, is het helaas niet te voorkomen en heeft iedereen er last van. Andere oorzaken kunnen zijn door vogels of andere dieren die tegen je voorruit aan botsen. Soms wordt het ook wel veroorzaakt door vandalisme.

Doorrijden met een barst in je ruit?

Het gevolg van een barst in je ruit is dat je minder zicht hebt. Een barst of een scheur kan ervoor zorgen dat je sommige situaties niet meer goed in kunt schatten, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarom controleert de politie vaak ook op kapotte voorruiten en kun je zelfs een boete krijgen wanneer je met een kapotte voorruit rijdt. Het gaat er hierbij om dat de barst of scheur niet in je gezichtsveld zit. Wanneer dit inderdaad niet het geval is zul je geen boete krijgen, anders wel.
Heb je een kapotte voorruit en laat je je auto APK keuren? Je zult niet meteen een afkeuring krijgen, maar wel wanneer dit in je gezichtsveld zit en als het een grote barst is met vertakkingen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak.